RTM + NMPT Mix óra


RTM + NMPT Mix óra
 
Az RTM – Rectus Training Módszer a has izmaira fókuszál, segít fel- illetve újra építeni a has- a törzs izmait nem csak a szülés utáni nőknél, de bárkinél, akinek szétnyílt hasizom problémája van, vagy nagyon gyengék a törzs izmai.

Az NMPT - a “Natural Movement Pattern Training” rövidítése, azaz Természetes Mozgásminta Tréning. A módszer Bene Máté fizioterapeuta, porckorongsérv specialista nevéhez fűződik.
A mai ülő életmód, a stressz, a telefon és online világ egyenesen hozta magával a rossz testtartást, a rosszul beidegződött mozgásmintákat, már gyermekkorban – ezeknek pedig egyenes következményei a gerincbetegségek, melyek szinte járványszerűen terjednek.
Az anyaság még hozzá ad ehhez: a baba szoptatása, ölben tartása, a totyogó kezének fogása szintén a görnyedt testtartást és az előre helyezett fejtartást erősíti, ami a hormonális hatások alatt még intenzívebben rombolhat.
 
Mikor ajánlom az RTM + NMPT Mix órát?
 
  • ha tartásjavításra, hátizom és hasizom erősítésre keresel tornát
  • ha a hasizom regenerálás folyamata még nem teljes, vagy szinten tartó órát keresel
  • ha ülő életmódot folytatsz
  • szülés után – ha már nem probléma a hason fekvés
  • ha gyógyult „gerincbeteg” vagy, hogy ne újuljon ki újra a probléma
  • preventív jelleggel mindenkinek - megelőzi a befagyott váll, tenisz- és golfkönyök, gerinc és állkapocs ízületi eredetű fülzúgás, szédülés problémákat. Optimalizálja az ízületi mozgásokat, ezzel megelőzhető az ízületi kopás.